Home   Kinder Parade Festijn

Kinder Parade Festijn

Kinder Parade Festijn 2016

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 vindt de zevende editie van het Kinder Parade Festijn plaats. Een groots, maar knus en oergezellig festival in het park voor het hele gezin, waar jong en oud kan genieten van voorstellingen, workshops, ludieke parades en veel activiteiten en versnaperingen daaromheen. Een weekend lang parade in Apeldoorn. Een mooie start van de zomer.

Opening

Het Kinder Parade Festijn zal om 11.00 uur geopend worden. Op dat moment is de kassa geopend, diverse kinderactiviteiten en kunt u op het horecaterras terecht.

Voorstellingen

Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er diverse voorstellingen in de tenten. Veel dansers, zangers en acteurs geven voorstellingen. De acteurs maken ‘parade’ voor hun voorstellingen. Bijvoorbeeld door heel mooi te zingen voor hun tent, gekke grapjes te maken, of een klein stukje van hun voorstelling te verklappen, waardoor je wilt weten hoe het verder gaat.
We hebben dit jaar veel nieuwe en ontzetten leuke en zelfs landelijke voorstellingen (hilarische voorstellingen, kinderliedjes en muziek, kindershow, spetterende acts, verhalenvertellers en nog veel meer). Het programma vindt u op deze website.

Gebarentolken

Bijzonder is dat bij veel voorstellingen ook gebarentolken aanwezig zijn. Het evenement is zo doende ook uitermate geschikt voor doven en slechthorende die zowel plaatselijke als professionele theatermakers vanuit heel Nederland kunnen bekijken. Diverse gebarentolken zullen aanwezig zijn in de verschillende tenten. Met gebarentaal kan iedereen de voorstellingen volgen. Het is vrij uniek in de regio dat een evenement zo geschikt wordt gemaakt voor doven en slechthorenden.

Diverse kinderactiviteiten op het festivalterrein

Ook zijn er overal kinderactiviteiten en workshops buiten de tenten. Zo kun je zelf broodjes bakken kun je worden geschminkt, als een model of compleet iets anders op de foto, je kan je uitleven in het springkussenpark, ronddraaien in theekopjes of je vermaken op het terrein door en met diverse sponsoren.

Kleedjesmarkt

Wil jij ook een plekje in het park waar je spullen kan verkopen? Dat kan. Reserveer een plekje via de website. Voor slechts €2,50 per dag heb je een plekje van 2,50 meter breed.

Horeca

Natuurlijk is er voor zowel de kinderen als de ouders een horecaterras waar je patatjes en andere versnaperingen kan kopen en wat lekkers te drinken bestellen.
Maar ook voor de papa’s en mama’s is het extra genieten!  Natuurlijk zullen zij minstens zoveel plezier beleven aan de voorstellingen. Slenter lekker over het terrein om de kinderkleedjesmarkt te bezoeken en langs de vele kraampjes. Schuif aan op het grote, gezellige horecaterras voor overheerlijke koffie, lekkere broodjes, hapjes en drankjes. Of ga lekker picknicken. Kan je op een kleed kijken naar alles wat er gebeurt.

Toegang

De toegang tot het Kinder Parade Festijn is gratis. Voor een aantal onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Tickets voor de betaalde voorstellingen variëren in prijs van 1,25 euro t/m maximaal 5,00 euro per voorstelling. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Bij de tent kun je kaarten kopen voor de voorstelling.